Pittige Thaise Pompoensoep Met Kokos

  • 2 eetlepel olie

  • 2 kleine fijngesneden pepertjes

  • 1 teentje knoflook gehakt

  • 4 fijngesneden sjalotjes

  • 1 stengel citroengras

  • 500 ml kippenbouillon

  • 350 ml kokosmelk

  • 500 gram in blokjes gesneden pompoen (zonder schil)

  • 1 bosje verse basilicum blaadjes

  • Verse koriander 10 blaadjes fijngesneden

  • 1 cm gember vers en fijngehakt

Zo ga je te werk

  1. Verhit de olie in een pan en voeg de gehakte knoflook, sjalotjes, de fijngesneden pepertjes en de verse gember toe en roerbak even kort zodat alle geuren vrijkomen.

  2. Voeg nu de pompoenblokjes toe, bak kort mee en voeg daarna de kippenbouillon, het citroengras en de kokosmelk toe.

  3. Laat nu zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht word.

  4. Haal de citroengras uit de soep en blender vervolgens de soep met de staafmixer.

  5. Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe en garneer met een paar blaadjes basilicum.

KLANTENSERVICE

VOLG ONS VIA

©2019 GezondVanVeldEnBos. 

0
  • Black Instagram Icon