Pompoenlasagne

Voor 4 personen:

1 pompoen
1 theelepel ras-el-hanout (Marokkaanse kerrie)
1 theelepel gemalen koriander
250 gram riccota kaas
55 gram boter
55 gram bloem
3 deciliter melk
200 gram groene lasagnevellen

100 gram geraspte kaas

2 teentjes knoflook

1 eetlepel olie

ZO GA JE TE WERK

Voorbereiding:

- Verwarm de oven op 180 graden

- Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in kleine blokjes

Koken:

- Bak de pompoen en in plakjes gesneden knoflook in 2 eetlepeels olie op een hoog vuur al omscheppend gedurende 6 minuten, strooi er dan 1 eetlepel Ras-el-hanout en de koriander op. Draai het vuur laag, voeg 2 eetlepels water toe en laat de pompoen met het deksel op de pan in 30 minuten gaar stoven.

- Voeg na 25 minuten de ricotta toe en roer goed door. Maak de bechamel door de boter te smelten, roer daar in één keer de bloem door en vervolgens beetje bij beetje de 3,5 dl melk zodat een mooie gladde saus ontstaat.

- Vet een ovenschaal in met wat extra boter of olie, schep een laag pompoen op de bodem, dek dit af met lasagnevellen, dan een laagje bechamelsaus, dan weer een laag pompoen. Bouw de lasagne zo tot alle vellen en pompoen op zijn. Eindig met lasagnevellen.

- Schenk hier dan de overige melk op, laat dit in de ovenschaal 'zakken' en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.

- Bak de pompoenlasagne in het midden van de voorverwarmde oven in +- 20 minuten gaar en goudbruin.

KLANTENSERVICE

VOLG ONS VIA

©2019 GezondVanVeldEnBos. 

0
  • Black Instagram Icon