Pompoensoep met Parmezaanse Kaas

  • 2 uien gesnipperd

  • 1 kg pompoen in blokjes

  • Glas witte wijn

  • 1 liter bouillon (groenten of kippen)

  • 1dl kookroom

  • 50 gram Parmezaanse kaas schaafsel

  • Scheutje olie

  • 60 gram boter

  • 30 gram bloem

Zo ga je te werk

  1. Verwarm het boter/bloem mengsel (roux) voor een minuut of 2 op laag vuur en roer met een spatel (roux mag niet kleuren)

  2. Zet daarna van het vuur af

  3. Zet een andere pan op het vuur en giet een scheutje olie in de pan

  4. Doe je gesnipperde ui erbij en bak lichtjes aan

  5. Voeg nu de pompoenblokjes toe en bak mee

  6. Blus af met het glas witte wijn

  7. Giet de bouillon er vervolgens bij en laat 20-30min zachtjes koken tot de pompoen gaar is

  8. Mix de soep daarna met een staafmixer tegelijk met de roux (boter/bloem mengsel)

  9. Voeg de kookroom toe en verwarm nog even op het vuur

  10. Breng op smaak met peper en zout indien nodig

  11. Haal van het vuur af en roer de Parmezaanse kaas erdoorheen (hou een klein beetje achter voor eroverheen te strooien bij opdienen)

KLANTENSERVICE

VOLG ONS VIA

©2019 GezondVanVeldEnBos. 

0
  • Black Instagram Icon