SOORTEN POMPOEN

Biologische Oranje Hakkaido

De Hokkaido is een klein Japans pompoentje met mooi donkeroranje vruchtvlees. De schil is zacht en de Hokkaido kunt u dan ook eten zonder eerst te schillen. Dit kleine pompoentje kun je prima gebruiken in pompoensoep maar ook gesmoord of gebakken in de oven is deze pompoen heerlijk.

Spaghetti Pompoen

De spaghettipompoen is eveneens een Japanse pompoen die in spaghetti-achtige draadjes uiteenvalt als je de pompoen kookt. Je kunt na het koken met een vork heel makkelijk de draadjes verwijderen. Deze pompoen is erg geliefd bij mensen die een caloriearm dieet volgen en is een glutenvrij alternatief voor de traditionele spaghetti. Je kunt de spaghettipompoen in zijn geheel koken. Prik hiervoor de pompoen meerdere keren in met een vork zodat de pompoen gelijkmatig gaar wordt.

Biologische Flespompoen (Butternut Squash)

De flespompoen, ook wel bekend als de butternut is een kleine tot middelgrote pompoen met een fles of peerachtige vorm. Het vruchtvlees is oranje en heeft weinig pitjes. De flespompoen heeft een zachte, nootachtige smaak. Deze pompoensoort wordt vaak gebruikt omdat het vruchtvlees geen draden bevat en daarom goed te verwerken is in vele gerechten. Als je deze pompoen in de oven bereidt komt de zoete nootachtige smaak van de pompoen het meest tot zijn recht.

Sweet Dumpling

Deze opvallende pompoen is niet alleen zeer decoratief, maar ook bijzonder smaakvol. De smaak van het oranje/gele vruchtvlees is heerlijk zoet en licht kastanje-achtig. Rauw gegeten heeft deze pompoen de zoete smaak van tamme kastanje. Zeer geschikt om te roosteren, schillen is dan niet nodig. ook uitstekend geschikt om te vullen.

Muscat de Provence

Deze pompoen heeft een stevig dik vruchtvlees met een volle zoete smaak. De schil is eerst donkergroen. Na afrijping kleurt de pompoen naar beige/crème. Het vruchtvlees is mooi oranje, te gebruiken in soepen, pasteien en heerlijk in Italiaanse pasta en rijstgerechten. Deze pompoen houdt in de oven een mooie structuur. Zeer geschikt als vervanger van zoete aardappel of in een zoet pittige soep met koriander, gember en peper.

Kabocha

De Kabocha is wederom een Japanse pompoen variant. Het is een kleine groen wit gestreepte pompoen. Het is een pompoen met een harde schil, heeft een zoet volle pompoensmaak en heeft oranje vruchtvlees. De smaak van de pompoen lijkt wat op gekookte kastanjes en is door zijn zoetheid erg lekker in taarten, cakes en in andere desserts.

KLANTENSERVICE

VOLG ONS VIA

©2019 GezondVanVeldEnBos. 

0
  • Black Instagram Icon